صفحات

۱۳۹۰ اردیبهشت ۲۸, چهارشنبه

فراخوان فعالین حرکت ملی آذربایجان ـ شاخه سایین قالا(شاهین دژ)به مناسبت سالگرد حوادث یک خرداد 85

فراخوان فعالین حرکت ملی آذربایجان ـ شاخه سایین قالا(شاهین دژ)به مناسبت سالگرد حوادث یک خرداد 85
شماره ـ 114 اردیبهشت هزار و سیصد و نود
پس از به قدرت رسیدن  حاکمیت پهلوی در ایران در راستای اجرای سیاست زبان، ملت و دولت واحد در ایران ملت تورک آذربایجان جنوبی همچون سایر ملل غیر فارس در ایران  تا به امروز مورد شدیدترین حملات فرهنگی و سیاستهای یکسان سازی (مللیت زدایی) قرار گرفته است که اجرای این سیاستها تا به اکنون و به طُرق مختلف  همچنان ادامه دارد. محروم و عقب مانده نگه داشته شدن شهرهای غیرفارس نشین، محرومیت از تحصیل به زبان مادری و توهین و تحقیر علیه ملل غیرفارس  در رسانه های عمومی و دولتی از نمونه های بارز سیاست محو ملل غیرفارس و فارسیزه سازی تمام ملل ایران بوده است.
ملت تورک آذربایجان جنوبی طی این مدت و در مقاطع مخلتف زمانی و به طرق متفاوت اعتراض خود را به این سیاست منفور و فاشیستی به نمایش گذاشته است. که ماحصل این اعتراضات چیزی جزء  بی توجهی و سرکوب  بیشتر نبوده است. سرکوب بیشتر اعتراضات علیه سیاست های فارسیزه سازی تمام ایران موجبات شدت گرفتن بحق اعتراضات، رادیکالیزه شدن خواسته های ملل غیر فارس و رشد مللیت گرائی و استقلال طلبی در بین ملل تورک آذربایجان، تورک تورکمن صحرا، اعراب احواز ، بلوچهای بلوچستان و دیگر ملل غیرفارس را فراهم آورده است.
***
ملت تورک آذربایجان جنوبی در یک خرداد 1385 در یک حرکت خودجوش مردمی در تبریز و سپس در سایر شهرها، علیه توهین موهن روزنامه ایران به تورک ها، اعتراضات میلیونی خود را در سراسر آذربایجان (من جمله تهران) به پا انداخت. ملت تورک آذربایجان جنوبی همزمان با اعتراض به توهین روزنامه ایران، به سیاستهای تورک ستیزانه ی ایران نه ی بزرگی گفته و خواهان برپایی ابتدائی ترین حقوق ملی و انسانی خود شدند. که رژیم پان فارسیست جمهوری اسلامی ایران این اعتراضات را نیز همچون سایر اعتراضات با گلوله، بازداشت و شکنجه جواب داد.
تظاهرات یک خرداد 1385 در سراسر آذربایجان جنوبی از حیث ملی بودن، بزرگترین حرکت ملی پس از حکومت ملی آذربایجان جنوبی (1324 - 1325 ) در یکصد سال اخیر  بوده است. پراکندگی حرکت یک خرداد در اکثر شهرهای آذربایجان، مستقل بودن و عدم حمایت سایر دول و محدود و بسته نبودن به خواسته های حزبی احزاب فعال آذربایجانی از شاخصهای بارز موفقیت این حرکت بود. میزان شدت گیری این حرکت ملی ـ مردمی به حدی بود که  برخی روشنفکران آذربایجان این روز را روز "دیرچَه لیش" (روز اعتلاء مجدد آذربایجان) نامگذاری نموده اند.
***
ملت غیور و قهرمان پرور شهرستان سایین قالا(شاهین دژ):
سراسر خیابانها و حتی کوچه های سایین قالا(شاهین دژ) مُزین به نامهای شهیدان مدافع اراضی آذربایجان جنوبی است.این منطقه قهرمان پرور حداقل طی این یکصد سال اخیر بارها و بارها در مقابل دشمنان خاک آذربایجان با جان و دل به مبارزه برخواسته و با تقدیم خون صدها شهید از غیورترین جوانان تورک منطقه، خاک مقدس آذربایجان را از دست نداده است. حوادث پس ازانقلاب 57 در ایران در این منطقه، شاهد جانفشانی های مردم و حتی زنان قهرمان این منطقه در مقابل دشمنان تا دندان مسلح آذربایجان بوده است که با نثار خون خودشان مانع از  اشغال این منطقه بدست دشمنان و بدخواهان آذربایجان شدند.
ملت غیور و قهرمان پرور شهرستان سایین قالا(شاهین دژ)؛ این بار در روز یکم خرداد 1390 از ساعت 19:00 تا پاسی از شب با جمع شدن در پارک داغلارباغی این شهر، و در یک نشست آرام و خانوادگی روز اعتلای آذربایجان جنوبی  را جشن خواهد گرفت  و از هر فرصتی برای بیان خواسته های ملی و مدنی خود استفاده کرده و نهایتا مراتب اعتراض خود نسبت به سیاستهای تورک ستیزانه مقامات جمهوری اسلامی ایران را  به گوشهای ناشنوای آنان رسانده و با شهیدان و مجروحان راه آزادی آذربایجان بخصوص شهدا و مجروحان حوادث یک خرداد 85 تجدید میثاق خواهند کرد.
وعده دیدار: یک خرداد 1390 ـ ساعت 19:00 ـ پارک داغلارباغی سایین قالا(شاهین دژ)
با تشکر: حرکت ملی آذربایجان ـ شاخه سایین قالا(شاهین دژ)
شماره ـ 114 اردیبهشت هزار و سیصد و نود

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

از اينكه به اين مطلب نظر مي دهيد متشكريم
ياشاسين آزربايجان